Portada » Espadrillfabrik i Spanien – Esparto-espadriller, kilklackar av jute

Espadrillfabrik i Spanien – Esparto-espadriller, kilklackar av jute

Om du letar efter högkvalitativa espadriller är ett utmärkt val att besöka Caravaca de la Cruz i regionen Murcia, Spanien. Denna lilla stad är känd som världens vagga för esparto och har en lång tradition av tillverkning av jutespadriller. Om du är intresserad av att köpa jutespadriller i Caravaca bör du besöka de lokala fabrikerna som ägnar sig åt tillverkning av detta traditionella skodon.

Espadrillfabrikerna i Caravaca de la Cruz specialiserar sig på tillverkning av högkvalitativt hantverksmässigt skodon enligt en forntida teknik som har förts vidare från generation till generation. För att börja används esparto, en växt som finns i överflöd i regionen och som skördas för hand. Esparto flätas sedan till ett rep och används som bas för espadrillets sula.

När sulan har förberetts fortsätter man med att skära ut tygerna som kommer att användas för ovansidan på espadrillen. Tyget skärs i rätt form och sys samman för att bilda skons övre del. Därefter fästs tygerna på den flätade sulan med hjälp av en juterep för att säkerställa ett bra grepp. Espadrillerna avslutas med en dekorativ band som placeras runt den övre kanten av sulan.

Kvaliteten på espadrillerna från Caravaca beror till stor del på de material som används vid tillverkningen. Jute, ett motståndskraftigt och hållbart material, används för sulan medan ovansidan kan göras av en rad olika material såsom bomull, duk och siden. Dessutom är espadrillfabrikerna i Caravaca de la Cruz stolta över sin fokus på hantverk och uppmärksamhet på detaljer, vilket resulterar i högre kvalitet och hållbarhet på det färdiga produkten.

Om du är intresserad av att köpa högkvalitativa jutespadriller rekommenderar vi att du besöker Caravaca de la Cruz i regionen Murcia. Där hittar du ett brett utbud av espadrillfabriker som erbjuder högkvalitativa och unikt designade skor. Missa inte chansen att uppleva regionens rika hantverkstradition och ta med dig ett par unika och hållbara espadriller hem.